WELCOME TO BLOG MAK BAPAK KAU HIJAU :)

Thursday, 1 October 2015

'TER' lambat update

hai guys ,
aku lambat sikit update dal am blog ni. maklumlah laptop rosak. hantar baiki lambat bebenor siapnyer haaa. well, SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA you olssss. mesti banyak makan daging ni kan? haha so lepas raya ni kembali berdiet lah semua yaaa :P
pendekkan cerita sajalahh, malas nak tulis banyak Mr.M bukan baca punnn. LOL
ehh actually sebelum cuti raya haritu kalau betul 19/9 rasanya kitorang 'terpaksa' dengar cakap Mr.M tauu. dia suruh kitorang pergi Galeri Petronas dekat KLCC .perghhhh! dah laa hari cuti pulakk tuu. orang nak rehat2 diaa kacauu pulakkk. tapi takpe lahh kan demi menimba ilmu (timbaa sangattt)
so semua terpaksa pergilahhh

haa nindiaaaaaa ! sebab ikut cakap si Shakir tuu laa kami sesat. ini PETROSAINS ! bukan Galeri Petronas. grrr angin jugak lah aku time tuu. dalam dok angin pun sempat lagi posing kann. 


so here we are ! tempat yang dicari sudah jumpaaa :)
haa kat sinilah yang sepatutnya kami pergi. nasib baik lah awal lagi. semua orang dah sampai. jom masuk !


acah2 bagi briefing Mr.M ni. haha
so kitorang kena duduk dalam tuu at least 3 jam. dan siapkan 2 lukisan hasil karya Oliviero Rainaldi.


dia nii laa Oliviero Renaldi tuu. kerja dia mengukir. tak kisahlah ukir kayu ker, batu ker, buah tembikai sekalipun. asal boleh jerr. acah hensem mamat nii. HAHA


budak2 nii tengah tengok video penuh Oliviero tengah mengukir. serius betul masing2 laaa ishh ! best tengok video ni sebab memang berseni betul mamat tuu



antara hasil kerja Oliviero Renaldi .lukis dengan kapur jer, aku try buat macam ni tapi hasil macam taik !


hah yang nii nampak senang kan ? macam mayat


thank you Mr.M sebab kacau hari sabtu kami. haha
btw gambar kelam sebab lighting tak kena :)




2 comments:

  1. la tu je ker ,, bukan bnyak lagi ker .hahahahahaha

    ReplyDelete