WELCOME TO BLOG MAK BAPAK KAU HIJAU :)

Friday, 2 June 2017

Apa Itu 'PROFIX'

Assalamualaikum


 Adakah anda mempunyai masalah wajah yang berikut ?

  • Parut berlubang
  • Jerawat
  • Pori terbuka
  • Kulit kering
  • Simptom resdung
  • Hormon tak stabil
'SEKARANG KAMI JUMPA JALAN PENYELESAIANNYA !'


Bagaimana ia berfungsi ?

  • Mempercepatkan proses pemulihan parut serta melicinkan kulit dengan vitamin E semulajadi yang mengandungi paras anti-radang yang tinggi.
  • Memudarkan penampilan parut lama dan baru dengan menghidrat dan melembutkan tisu parut disamping menggalakkan proses sintesis kolagen.
Kenapa anda perlu pilih krim ini ?

  • Senang digunakan
  • Nampak perubahan seawal 1 minggu
  • 100% asli, semulajadi dan selamat
  • GMP, halal, lulus KKM

Kandungan Produk

  • Ekstrak Vitanim E - Vitamin yang dirumus khas untuk membantu menyelesaikan masalah muka berlubang, mengecilkan pori-pori dan mengembalikan keremajaan kulit
  • ACD Fruit Mix - Formula khas yang direka mengikuit keperluan kulit muka kita
  • Ekstrak Pati Rose Jepun - Bauan dari ekstrak pati Rose Samurai yang menyegarkan
  • Water Based Cream - Mudah meresap ke dalam kulit kita
  • Aqua, Carboner dan Phytofuse
  • 100% bahan semulajadi
Cara Menggunakan PROFIX

  • Basuh muka dengan sabun anti-bakteria/sabun biasa. kemudian sapukan krim sehingga rata
  • Dengan pergerakkan tangan memutar ke arah lawan jam. Gunakan setiap pagi dan malam
TESTIMONI PROFIX






Macam mana nak dapatkan PROFIX?

 Terus whatsapp 017 476 4816
Anda boleh follow instagram profix_mukaberlubang

HARGA ?

1 unit PROFIX = RM 50
Postage RM 8 (SM) RM 10 (SS)






Thursday, 1 June 2017

SGshop “Jom Shopping!” Contest

Assalamualaikum 💓


       Apakah servis yang SGshop tawarkan?
senang jer soalan ni. haha sebenarnya aku dah lama usha laman web ni. Ya Allah barang-barang dia memang murah tersangat murah weyy. semua barang dia memang berpatutan lah harga. aku geram tengok kasut2 dalam tuu. lagi2 sneakers. cantik + murah pulak tuu. and aku rasa kalau borong ni kena beli sekali dengan almari untuk kasut sahaja. hahaha aku memang gila kasut so faham2 lah kan? lepastu pulak aku tengok kan harga yg dia letak kat SGSHOP ni takda harga postage. taktaulah kot aku silap kaa apa tapi tengok macam tuu lah. pelik weyhhh pelik. sebab tu aku nak sangat menang GA ni. boleh aku borong macam-macam barang dalam tu. haha bukan nak boros kayyy barang yg tersangat perlukan lahh. aceyceyy

§     Senaraikan 3 item yang anda mahu beli di platform SGshop Malaysia (Letakkan sekali gambar dan link item) dan berikan sebab kenapa anda nak beli item tersebut.

klik gambar untuk link 👆

haaa yg ni dh lama aku usha weyhhh. tengok harga tuuu. kalau kat luar ni dekat RM 200 harga dia. nak tersangat nak yg ni sebab baru-baru gelang silver aku hilang. 5 tahun weh aku jaga gelang tuu. tiba2 hilang taktau p mana. menangis jugak aku macam org hilang anak. dah la nak beli jenuh kumpul duit. kalau menang GA ni, gelang ni dulu aku beli

klik gambar untuk link 👆

well macam aku cakap aku gila kasut kan? tengok harga tuu wehhh. mana nak dapat harga macam tu kat Malaysia ni. hahahaha dalam laman web ni saja yg mampu ada macam ni. sebab tu aku sarankan korang shopping sini jaa. takyah buang tenaga, p jauh2. dok depan laptop, depan phone jaa. jimat!
aku suka pakai sport shoes. p kelas kaa p mana kaa ni jaa aku pakai. sebab tu aku nak beli kasut. sbb aku memang pakai, bukan dok simpan dalam almari buat tukun 😅




klik gambar untuk link 👆

last but not least okayyy. kat rumah aku penuh kucing weh. 7 ekor tak termasuk yang bakal keluar ni haa. so kalau aku menang GA ni, aku nak beli yg ni kat diorang. beli banyak sikit dapat merasa lah diorang katil sendiri. hahahah takdelah asyik nak sibuk tidur atas katil aku tuuu. menyibuk je

okaylah setakat itu saja coretan aku. doakanlah aku menang GA ni and goodluck kepada yg join 💕

Wednesday, 31 May 2017

"Giveaway Raya by Mrs Pip"

Assalamualaikum ❤
klik banner kalau nak join ☝

hai semua mari kita join GA by Mrs Pip ni
syarat dia sangat-sangatlah senang. sapa yang takda cerita kenangan terindah sewaktu berpuasa kan?

'Kenangan Terindah Di Bulan Puasa'

okay jangan marah kalau panjang eh? hehe
kenangan paling indah untuk aku ialah pada tahun 2011 sebab waktu tu mama dah tunggu masa nak bersalin you alls. haha sebab aku waktu tu nak ambil SPM and bayangkan umur 17 tiba-tiba dapat tau kata nak dapat adik. Allahu seronok rasa. sepatutnya kitorang balik raya kat Perak sebab setiap tahun macam tu. tapi waktu tu mama kena tahan kat wad sebab due dah dekat sangat dah. so sahur apa semua memang aku dengan maksu yg urus. sedih tengok dia tak dapat nak balik raya kat kampung.
raya pun doktor bagi balik kejap jer. pukul 6 petang dah nak kena masuk wad balik. kalau tak hospital hantar ambulans datang ambik kat rumah. hahaha
tapi apa yang paling best, family kat Perak semua datang Perlis sebab nak bagi mama happy. senyum mama sama telinga. and guess what? mama selamat melahirkan bayi lelaki pada hari raya ketiga you alls. syukran
and sekarang adik aku tu dah umur 6 tahun dah, sihat dan aktif. hehe sorry panjang sikit cerita
💕


salah sehelai printed shawl di atas mungkin menjadi milik anda!
so, join Giveaway Raya by Mrs Pip sekarang :)

mrs pip mencari seorang pemenang bertuah, namun sekiranya GA ini mendapat sambutan hangat , maka hadiah (mungkin berbentuk lain) akan ditambah oleh mrs pip.

pemilihan adalah muktamad. pemenang akan diumumkan pada 25/6/2017, insya allah.


Anak Perantau Berpuasa

Assalamualaikum 😊

tengok tajuk pun dah sedih kan? well tahun ni first time berpuasa di negeri orang, tak dapat nak berpuasa dengan family 😔 sedih yaa memang sedih. sebelum ni aku laa yg tolong mama beli makanan, tolong masak kat dapur, masak makanan untuk sahur sama-sama. maklumlah anak perempuan sorang jer kan? so memang kami berdua lah yg bertungkus lumus siapkan juadah untuk ahli keluarga yg lain.
tapi tahun ni aku terpaksa sambut jauh dari keluarga sebab cuti semester start lepas raya. so pengalaman yg baru jugak untuk aku sebenarnya sebab tinggal dua semester je lagi nak habiskan study. 
dan memandangkan kali ni aku busy dengan Final Year Project aku jugak, aku hanya dapat balik beraya jer nanti. well doakan FYP aku tu berjalan lancar guys. lepas jer present nanti aku rasa macam lepas satu beban yg dok pikul selama 6 bulan ni. memang takut weyh kalau tak lepas. maklumlah kos animation ni susah sikit. semua benda kita kena buat sendiri. bukan main copy paste jer. lepastu pulak bidang animasi ni selalunya dikritik oleh orang2 seni. otak diorang ni lain macam sikit. soalan bodoh pun boleh buat kita fail 😥
benda yg aku paling takut sekali nak cari tiket bas nanti. hahaha kalau tak jumpa merana lah aku raya kat sini sorang2. kadang aku terpikir jugak, macam mana lah kan nak perantau yg dok luar negara tu? mesti diorang lagi sedih kan? ye lah, jgn kata nak sambut puasa, balik raya pun tak boleh. aku yg tak dapat balik puasa pun menangis. inikan pulak diorang tu. 
okay lah sikit ja coretan malam-malam ni. have a good night semua 💕

Thursday, 25 May 2017

GIVE AWAY BY MAKBAPAKKAUHIJAU

Assalamualaikum 😊

Hai. tibalah masa aku pulak nak buat giveaway haha asyik join yang orang jer. okay marilah sama2 kita meriahkan giveaway ni. hadiahnyaa misteri you alls mana boleh cakap. kena join dululah yerr
okay syarat-syarat dia mudah saja follow kat bawah ni 👇

1. Follow blog makbapakkauhijau
2. Follow ig :
3. Buat satu entry bertajuk 'GIVEAWAY BY MAKBAPAKKAUHIJAU' dan link kan ke sini
4. Tinggalkan komen di bawah serta link di blog awak
5. Pemenang akan dipilih secara random

Semoga Berjaya

Sunday, 21 May 2017

Segmen: Blog Eyja Dot Com Carik Bloglist

http://www.blogeyja.com/2017/05/segmen-blog-eyja-dot-com-carik-bloglist.html
klik banner untuk join ☝

1. Follow blog http://www.blogeyja.com/
3. Buat tajuk: Segmen: Blog Eyja Dot Com Carik Bloglist
4. Copy gambaq kat ataih, paste dalam entry anda. Publish.
5. Backlink entry hampa kat komen bawah ni.
Dah, settle. Segmen berlangsung selama sebulan (13/5/2017 - 12/6/2017). Pakat habaq kat kawan biaqpi depa join sama!

Saturday, 20 May 2017

Giveaway CASH RM1000+ May 2017 by Emas Putih

As-Salam


Giveaway CASH RM1000+ May 2017 by Emas Putih di sponser oleh Emas Putih , Jimat Melancong Miamorzafirah , Saya Iday Mastura , Ryyhan , Uyul Rosli , Homestay Murah Melaka , Wawa Ashihara , Izzat Nazmi , Maisarah , Iuzira , Alepz , The Ruka , Dayang Deno , Hke Source , Ainy Zain , Shahera Perfume , Jiwarosak , Alepz , DiaHoney Lima Waktu

Giveaway CASH RM1000+ May 2017 by Emas Putih | Salam. Alhamdulillah terima kasih kepada sponser-sponser yang telah memberi kepercayaan kepada uzu untuk menjalankan Giveaway ni setelah sekian lamanya uzu berehat dari buat Givaway ..Dah lama sangat tinggal kan dunia giveaway. Haa maafkan uzu atas kelewatan.. Sepatutnya dah start lama dah tapi hm hm ada problem sikit . So uzu dipetang Ahad ni nak ambik kesempatan nak buat cecepat Giveaway ni eh.. Kesian korang tertunggu-tunggu..

Hadiah
Cash RM 50 x 20 Pemenang 
Start
8 May 2017 - 8 June 2017

Win Calendar 2017 Frame in Blogger Contest Giveaway


hai. klik banner untuk join 💓

Contest start & end
6 MAY  – 6 JUN 2017

*Everyone in Malaysia can enter
*Winner will be chosen with random.org
*Winner will be inform by email
*After received prize; Calendar 2017 Frame -Winner need to publish 1 entry in blog or social media about winning this contest


THANK YOU & GOOD LUCK !

MEMORIES CREATED

Assalamualaikum. baru ada masa sikit nk update blog ni. btw nak cerita pasal cuti mid sem baru2 ni. so aku sebenarnya dah lama teringin nak p 'island hopping' kat langkawi tu sebab dalam banyak2 yg tu aku belum sempat p walaupun dekat je. haha 

so aku p 3 hari 2 malam. kereta ada sponsor so jimat duit sikit. hehe. aku stay hotel dekat pekan kuah je dekat kalau nak naik feri nanti. okay so kitorang book bot pukul 9.30 then pagi2 dah bangun sebab takut lewat. jauh jugak naiknyee sampai Cenang nuh. okay dan sampai aku ingatkan time bukan cuti ni tak ramai rupanya lebih kurang je. haha tapi takdelah crowded sangat. 



 okay this is morning view kat tempat tunggu bot tu. lawa serius lawa. aku tak pandai nak snap so mana sempat jelah. haha

dua-dua dah hitam padahal baru sangat kot sampai. so hakak kena baiki muka lah bila balik nanti 
 okay lepas semua penumpang dah sampai, baru bot boleh gerak. and tempat first kitorang sampai, Pulau Beras Basah. air laut sumpah cantik weh. takyah pergi sampai Sipadan. sini pun lebih kurang je. jenih nampak habis dalam2 tu. haha 
aku jenis suka main tempat dalam tapi Jat tak bagi. bising dia aku p jauh2 macam lah takdak orang kat tempat jauh tuu. last2 dia naik awal sebab panas dia kata. then air tu macam melekit2 kan
 brother sister ni weh. aku bawak dia sebab cuti sem lama sangat budak nii. mula2 Ya Allah malasnak ikut. nak dok rumah je kerja. last2 mama bising baru lah dia setuju nak ikut. 
so impian budak tu nak bawak aku datang sini dah tercapai. last kitorang travel jauh pergi Melaka je. tu pun dua tahun lepas. senyum sepanjang masa dia waktu ni. mengada
 okay lepas 1 jam kat pulau tu, diorang bawak pergi 'eagle feeding' tempat untuk bagi helang makan. berhenti bot macam ni je lepastu tengok lah helang tu kutip makanan dekat permukaan air
laju siakk diorang ni nak snap pun tak sempatt
okay lepas tuu terus p 'Tasik Dayang Bunting' last aku p Langkawi lalu jaa kot tasik tu. skrg dah boleh mandi dah kat sana. gambar tak banyak sebab kejar masa. nak masuk sini soran RM 3 kalau ada Mykad and kalau orang Langkwi free you alls 
ptg tu kitorang lepak pantai Cenang walaupun letihnya Ya Allah sahaja yang tauu. sebab takmau rugi punya pasal, sanggup jaa

💞
 okay hari last kat Langkawi. sobs
jat ajak naik cable car ni. pagi tu otw nakp hujan lebat. dalam hati ni dah sedih dah takut tak boleh naik naik sebab hujan lebat gila. Alhamdulilah sampai sana hujan dah stop, cuma kabus sikit jaa. dapat jugak lah naik
nakp mana tu bang 😜
waktu tangkap tak rasa gayat. bila tengok balik boleh tahan laaa 😅

thank you sayang untuk cuti kali ni. macam you cakap, kita cipta lagi kenangan lepas Melaka haritu. next?


Thursday, 20 April 2017

3 YEARS AND STILL COUNTING

Holla. entry kali ni nak cerita pasal bestfriend hakak kat unikl ni. ramai sebenarnya tapi geng ni la yg study sampai rabak sekali, overnight sekali, tong2 duit nakp mana2 sekali, tukang sign kehadiran kalau salah sorang takpi kelas. haaa todiaaaa 😅
dua orang ni memang sah2 laa nampak couple tuu tapi lagi dua ni bukan ehh? sebab masing2 ada buah hati masing2
mula2 kenal bapak perangai macam malaikat jer. tapi bila dah lama Allahuuu 😂
sampai kentut pruttt pruuuttt pun tak kisah dahh. bukan perempuan yaaa. laki nuhhh lakiii
btw aku harap kita dapat kekalkan friendship ni sampai bila2 wehh. nanti kenduri aku datang tolong apa patut. memang tak lah nak bagi korang dok senang lenang jer 😔 
doakan kitorang grad sesama kehhh .tenkiuuu




Tuesday, 18 April 2017

Habukkkk pufff puffff

hahahaha. rasa dah lama tak menulis dalam blog. sibuk nak oii. nak kawinnn. ehh ? takde lahh gurau2. okay nak cerita apa ekk? hmm setahun doh tinggal blog ni. banyak benda kalau nak cerita. so simple kan ajelah k? boleh tak boleh tak? okay sekarang aku dah final year :)
yeay for me. tak lama dah nak habisssss. tapi nanti kalau dah habis mesti rindu kan? sudah semestinya laa. 4 tahun kot study sesama. sobss
btw skrg aku busy sikit untuk aku punya FYP 1. kitorang ada dua FYP so memang nerakalah jawabnya. hahaha okay gurau
nanti aku update ahh kerja2 FYP aku kat sini untuk korang tengok. komen2 ke kan kot laa rajin
hehehe. then Alhamdulilah still dengan org yang sama. korang doa2 kan lah yer :)
dugaan tu biasalah tapi kalau nak lama kenalah sabar kan :)
thats all for tonight sbb aku penat nak tidurrrr. night muah!